Nyheter

Vis filtrering

18 resultater

Type artikkel
Velg område
18 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. PISA-rapport viser at opplæring i personlig økonomi fortsatt er viktig

  Økonomiforståelsen blant norske 15-åringer er lavere enn i de andre OECD-landene. Det viser rapporten «Økonomiforståelse og holdninger til personlig økonomi blant norske 15-åringer». – Heldigvis viser rapporten at ungdommene føler seg relativt trygge på bankoppgaver som å holde oversikt over bankkontoen, betale med kort og overføre penger, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

 2. EM-finalen i Pengequiz nærmer seg

  Fredag 19. april skal elever fra 26 land i Europa konkurrere om hvem som er best i personlig økonomi. Norges to representanter, Marthe og David fra Grong barne- og ungdomsskole er klare, etter å ha blitt veiledet av rådgivere fra Grong Sparebank. Vi krysser fingrene!

 3. NM i Pengequiz: Grong barne- og ungdomsskole gikk til topps igjen

  Fem år etter at Grong vant NM i Pengequiz klarte klasse 9B ved skolen å sikre seg norgesmestertittelen igjen. – Det at skolen gikk til topps i 2019 har vært en stor motivasjon for oss under forberedelsene, sier 9Bs lærer Ole Jørstad Kristiansen. Nå starter forberedelsene til EM-finalen i Brussel i april.

 4. Påmeldingen til Pengequiz 2024 er åpnet!

  For syvende gang gjennomfører Finans Norge Pengequiz, og allerede nå har over 20 klasser meldt seg på årets morsomste konkurranse i personlig økonomi. NM-finalen er onsdag 13. mars og som i fjor gjennomføres den digitalt ved hjelp av Kahoot! Vinnerklassen sender to elever til EM, som vil foregå i Brüssel i april.

 5. Unge er redd for økonomien – hva gjør vi med det?

  Vi er på vei ut av en høykonjunktur, og de unge trenger hjelp til å forstå og planlegge egen økonomi. Les kronikken til Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge og Liv B. Ulriksen, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

 6. En økonomisk grunnmur

  Finanslunsjpodkast: Alle er tjent med at vi klarer å håndtere egen økonomi, det gjelder ikke minst de unge. Sammen med Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap og Hilde E. Johansen, fagsjef i Finans Norge diskuterer vi hvordan vi skal sørge for at unge møter egen økonomi med mest mulig kunnskap.

 7. Se opp for svindel

  Det er alltid noen som forsøker å svindle andre på nett eller over telefonen og det gjelder å være oppmerksom. For unge er det spesielt viktig å ikke la seg overtale til å bli "pengemuldyr", det vil si la noen få lov å sette inn penger på din konto midlertidig, mot at du får litt av beløpet før det blir overført videre. Det er straffbart. Her er noen filmer som beskriver de mest benyttede svindelmetodene!

 8. Unge og arbeid - pensjon og forsikring

  Skal du presentere temaet pensjon og forsikring for unge? Finans Norge har utarbeidet en presentasjon for dette formålet. Utgangspunktet er regelendringene som trådte i kraft i 2022 med rett til pensjon fra første krone, uavhengig av alder og stillingsprosent. Les mer og last ned presentasjonen.

 9. EM i Pengequiz 2023: Solid innsats fra våre EM-finalister

  Etter to hektiske dager i Brussel mandag og tirsdag 15. og 16. mai, der de nasjonale vinnerne fra 28 europeiske land møttes, var våre finalister Jenny og Mina fra Li skole i Nittedal godt fornøyd med egen innsats. Det ble ikke seier til Norge som i fjor, men en god plassering. Årets vinnere ble Hellas, med Polen og Portugal på andre og tredje.

 10. Ta 15-åringen med i økonomiplanleggingen

  – Hele 72 prosent av elevene i Drammen og Eiker som har fått undervisning i personlig økonomi fra oss dette skoleåret, forteller at de vil lære mer. Det skriver Espen Sollien, direktør kunde i Sparebanken Øst i en kronikk i Drammens Tidene 28. mars. De benytter undervisningsopplegget som «Ungt Entreprenørskap (UE)» har laget sammen med Finans Norge, og er aktivt ute i sitt nærmiljø for å lære opp ungdom i personlig økonomi.