EM-finalen i Pengequiz nærmer seg

Publisert

Klare for finale: David Johannes Robertssønn Bjørkås og Marthe Åsenhus Petersen sammen med rådgivere i Grong Sparebank, Tom Christian Nynes og Hanne Van Hooft. Foto: Håvard Dragland, Grong Sparebank

Fredag 19. april skal elever fra 26 land i Europa konkurrere om hvem som er best i personlig økonomi. Norges to representanter, Marthe og David fra Grong barne- og ungdomsskole er klare, etter å ha blitt veiledet av rådgivere fra Grong Sparebank. Vi krysser fingrene!

Pengequiz er en del av den norske finansnæringens arbeid med samfunnsansvar, og målet er å bidra til bedre kunnskap om personlig økonomi. 91 klasser fra hele Norge hadde meldt seg på årets NM-finale, som gikk av stabelen onsdag 13. mars, og for andre gang gikk en klasse fra Grong av med seieren.

To spente elever er klare

Klassen fra Grong har valgt ut Marthe Åsenhus Petersen og David Johannes Robertssønn Bjørkås til å representere Norge i EM-finalen, og det er to spente elever som nå har forberedt seg godt til finaledagen.

– Vi tror det blir tøff konkurranse, for det er jo de beste av de beste i Europa vi skal møte. Men vi tror vi skal ha en god sjanse for å gjøre det bra, sier David.

Opplæring gjennomført

Sammen med Marthe har han fått opplæring av to autoriserte rådgivere i Grong Sparebank; Tom Christian Nynes og Hanne Van Hooft.

– Så lenge de klarer å holde hodet kaldt tror vi dette går bra, sier Tom Christian Nynes, etter opplæringen.

Han forteller at de har hatt en god gjennomgang, og at Marthe og David virket både interesserte og ivrige etter å lære.

– Vi tenker at kunnskapen nå er god nok. Nå gjelder det bare å beholde roa og tenke klart på selve finaledagen, sier Hanne Van Hooft.

Får møte dronningen

Elevene ankommer Brüssel dagen før finalen, og da vil det være litt tid til å se seg rundt i byen, i tillegg til et besøk på WikifinLab før dagen avsluttes med en «bli kjent» kveld. Fredag kommer nok nervene, for da er det klart for selve finalen. Den foregår ved hjelp av Kahoot, og alle deltakerne får konkurranse-spørsmålene på sitt eget språk.

Når vinnerne annonseres for alle deltakerne, vil selveste Dronning Mathilde av Belgia være tilstede. Elevene fra de tre beste landene vil få anledning til å ha en samtale med dronningen i etterkant premieutdelingen.

Da gjenstår det bare å ønske Marthe og David lykke til!