Påmeldingen til Pengequiz 2024 er åpnet!

Publisert

Klassebilde av klasse 10A ved Li skole

Klasse 10A ved Li skole vant PengeQuiz 2023. Hvem vinner i år?. Foto: Li skole

For syvende gang gjennomfører Finans Norge Pengequiz, og allerede nå har over 20 klasser meldt seg på årets morsomste konkurranse i personlig økonomi. NM-finalen er onsdag 13. mars og som i fjor gjennomføres den digitalt ved hjelp av Kahoot! Vinnerklassen sender to elever til EM, som vil foregå i Brüssel i april.

Pengequiz er en konkurranse for elever på ungdomsskolen, der de kan teste sine kunnskaper om penger, sparing, forbruk og personlig økonomi ved hjelp av Kahoot!

I NM pleier det å være ca 3.000 elever fra hele landet som deltar. Den beste klassen velger ut to elever som blir Norges representanter i EM-finalen og disse reiser sammen med læreren til Brüssel, der finalen foregår. I EM-finalen konkurrerer alle elevene på sitt eget morsmål.

Brüssel i slutten av april

– EM-finalen foregår i Brüssel fredag 19. april, og da skal vi kåre hvem som blir europamester i personlig økonomi. Det  er en morsom og spennende opplevelse for elevene. Da møter de jevnaldrende fra hele Europa som har vunnet sine landskonkurranser, forteller fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge. Hun er ansvarlig for konkurransen her i Norge.

Elevene kan allerede nå teste kunnskapene sine på øvingsoppgaver i daglig økonomi, sparing, lån og matematikk.

Hjelp oss å få med klasser

Hjelp oss å nå ut til skolene og lærerne slik at vi også i år får med mange klasser i NM-finalen. Da bidrar vi samtidig til at elevene får bedret sine kunnskaper i personlig økonomi og står bedre rustet til å entre voksenlivet.

Informasjon om konkurransen, påmelding og lenke til øvingsoppgaver