Nyheter

Vis filtrering

12 resultater

Type artikkel
Velg område
12 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Se opp for svindel

  Det er alltid noen som forsøker å svindle andre på nett eller over telefonen og det gjelder å være oppmerksom. For unge er det spesielt viktig å ikke la seg overtale til å bli "pengemuldyr", det vil si la noen få lov å sette inn penger på din konto midlertidig, mot at du får litt av beløpet før det blir overført videre. Det er straffbart. Her er noen filmer som beskriver de mest benyttede svindelmetodene!

 2. Unge og arbeid - pensjon og forsikring

  Skal du presentere temaet pensjon og forsikring for unge? Finans Norge har utarbeidet en presentasjon for dette formålet. Utgangspunktet er regelendringene som trådte i kraft i 2022 med rett til pensjon fra første krone, uavhengig av alder og stillingsprosent. Les mer og last ned presentasjonen.

 3. EM i Pengequiz 2023: Solid innsats fra våre EM-finalister

  Etter to hektiske dager i Brussel mandag og tirsdag 15. og 16. mai, der de nasjonale vinnerne fra 28 europeiske land møttes, var våre finalister Jenny og Mina fra Li skole i Nittedal godt fornøyd med egen innsats. Det ble ikke seier til Norge som i fjor, men en god plassering. Årets vinnere ble Hellas, med Polen og Portugal på andre og tredje.

 4. Ta 15-åringen med i økonomiplanleggingen

  – Hele 72 prosent av elevene i Drammen og Eiker som har fått undervisning i personlig økonomi fra oss dette skoleåret, forteller at de vil lære mer. Det skriver Espen Sollien, direktør kunde i Sparebanken Øst i en kronikk i Drammens Tidene 28. mars. De benytter undervisningsopplegget som «Ungt Entreprenørskap (UE)» har laget sammen med Finans Norge, og er aktivt ute i sitt nærmiljø for å lære opp ungdom i personlig økonomi.

 5. Norge rundt med NM i Pengequiz

  Hittil har 80 skoleklasser meldt seg på NM-finalen i Pengequiz, som går av stabelen torsdag 16. mars. – Det tikker inn påmeldinger hver eneste dag nå, og det morsomme er at det er klasser fra absolutt hele Norge som melder seg på og har lyst til å konkurrere om å representere Norge i EM-finalen i Brussel i mai, sier Hilde E. Johansen i Finans Norge. NM i personlig økonomi for ungdomsskoleklasser arrangeres i år for sjette gang.

 6. Pengequiz 2023 er klar for påmelding!

  For sjette gang gjennomfører Finans Norge Pengequiz, og de første klassene i ungdomsskolen har allerede meldt seg på årets morsomste konkurranse i personlig økonomi. NM-finalen er torsdag 16. mars og som i fjor gjennomføres den digitalt ved hjelp av Kahoot! Vinnerklassen sender to elever til EM, som vil foregå i Brussel i mai.

 7. Norge vant EM-finalen i Pengequiz

  I en spennende finale tirsdag 10. mai, der elever fra 29 land i Europa deltok, gikk Emil og Jonas fra Gjerdrum ungdomsskole helt til topps!