Norge rundt med NM i Pengequiz

Publisert

Hittil har 80 skoleklasser meldt seg på NM-finalen i Pengequiz, som går av stabelen torsdag 16. mars. – Det tikker inn påmeldinger hver eneste dag nå, og det morsomme er at det er klasser fra absolutt hele Norge som melder seg på og har lyst til å konkurrere om å representere Norge i EM-finalen i Brussel i mai, sier Hilde E. Johansen i Finans Norge. NM i personlig økonomi for ungdomsskoleklasser arrangeres i år for sjette gang.

EM-finalen foregår i Brussel tirsdag 16. mai, og da blir europamestrene i personlig økonomi kåret. I fjor var det faktisk Norge som stakk av med seieren og ble beste i Europa! Det vil være to elever fra vinnerklassen i NM som skal konkurrere mot elever fra rundt 30 andre land. Selve finalen foregår live ved hjelp av Kahoot, og blir gjennomført på deltakerlandenes eget språk.

Over 1 million har deltatt

Pengequiz, eller European Money Quiz, ble arrangert for første gang i 2017 som en europeisk konkurranse etter initiativ fra Finans Norge og solid bistand fra Kahoot! Gjennom disse årene har over 1 million ungdom øvd seg på personlig økonomi-temaer via Kahoot!-øvingsquizzene til deltakerlandene og den europeiske bankforeningen. Hensikten med konkurransen er å få opp interessen for og kunnskapen i personlig økonomi, noe som er en forutsetning for å takle voksenlivet.

Vi har plass til flere

Med 80 klasser betyr det at rundt 2.400 elever kommer til å delta i NM-finalen 16. mars. Men selv om det nå er rekordmange klasser som har meldt seg på, har vi plass til flere.

– Hjelp oss gjerne med å nå ut til skolene og lærerne. Da bidrar vi samtidig til at elevene får bedret sine kunnskaper i personlig økonomi og står bedre rustet til å entre voksenlivet, oppfordrer Hilde E. Johansen i Finans Norge.

Informasjon om konkurransen og lenke til øvingsoppgaver