Klasse 10 A på Li skole vant NM i Pengequiz 2023

Publisert

Klassebilde av klasse 10 A Li ungdomsskole som vant NM i Pengequiz 2023

Endelig – Klasse 10 A, Li skole ble NM-mestere på tredje forsøk! Foto: Linda Tomtsveen, Li skole

Jubelen sto i taket i klasserommet i Nittedal da klassen stakk av med en knepen seier i NM i Pengequiz torsdag 16. mars. I år var det 72 klasser fra hele Norge som deltok og engasjementet var stort under Kahoot-finalen som ble kjørt live på Zoom.

Det var ikke mange poengene som skilte klassene som kom på pallen. Rett bak Li skole kom nemlig klasse 10A fra Olden skule i Stryn. Og på tredjeplass kom 8 A ved Ris skole i Oslo. Alle tre klasser hadde 16 av 16 svar riktig, men Li skole var kjappest til å svare og stakk derfor av med førsteplassen.

Skjermdump av Kahoot-pallen

– Vi gratulerer Li skole og er skikkelig imponert over årets innsats og hvor tett det var i toppen, sier Hilde E. Johansen i Finans Norge, som har ansvaret for Pengequiz, og fortsetter;

– Vi tipper at vi kommer til å få gjensyn med Ris skole klasse 8 A neste år, for de har enda to år igjen å bli NM-mester før ungdomsskolen er over.

Øving gir resultater

Li skoles klasse 10 A har nemlig deltatt i Pengequiz helt siden de startet på ungdomsskolen, og i år ga altså øvingen resultater.

– Dette var veldig gøy. Klassen har øvd mye og vært veldig engasjert i konkurransen. Det siste året har de spurt meg flere ganger: Blir det Pengequiz i 2023 også? Da må du huske å melde oss på, forteller mattelærer Linda Tomtsveen fornøyd.

Og da sluttresultatet vistes i Kahoot sto jubelen i taket og støynivået var så høyt at det nok hørtes i resten av skolebygget. Nå skal klassen øve videre og velge to av elevene som skal representere Norge i EM-finalen i Brussel 16. mai. I den europeiske finalen vil alle deltakerne få spørsmålene på sitt eget språk, så de norske deltakerne vil konkurrerer på norsk.

Finans Norge arrangerer Pengequiz for å øke kunnskapen om personlig økonomi hos ungdom.