Publisert:

Niende klasse i Kristiansand vant NM i Pengequiz 2020

Klasse 9 ved Samfundet skole i Kristiansand gikk helt til topps etter en spennende NM-finale onsdag 11. mars. De konkurrerte mot 83 andre ungdomsskoleklasser spredt over hele Norge, fra Hammerfest i nord til Lyngdal i sør. Mer enn 2.500 elever deltok.

Bilde av klassen som jubler over seieren
Klasse 9 ved Samfundets skole i Kristiansand vant NM i pengequiz 2020

Kontaktlærer Odd Arnfinn Myklebust forteller at klassen har øvd en hel del før finalen. Klassen var med i NM i fjor også, så de har skaffet seg litt erfaring. Kunsten er å svare riktig og samtidig svare kjapt. Det er fort gjort å svare feil.

– Vi har øvd en del, og det var nødvendig, for noen av spørsmålene, særlig mattespørsmålene kan være litt kinkige, sier lærer Myklebust.

Han forteller at klassen opplevde at det var konkurranse hele tiden og ekstra høy spenning helt til slutt. Da var det ekstra gøy at klassen tok førsteplassen. Da sto jubelen i taket i klasserommet.

– Det er så viktig at elevene får med seg kunnskap i personlig økonomi , og det vil vi ved Samfundet skole bidra til. Derfor deltar vi i Pengequiz, avslutter en glad og stolt kontaktlærer.

EM-finale 29. april

Nå skal klassen forberede seg til EM-finalen, som går av stabelen 29. april. Også den kjøres live på Youtube, og ikke fysisk i Brussel som tidligere år.

– Vi har valgt å gjøre det slik i år på grunn av korona-situasjonen. Det er ikke så lurt å samle elever og voksne fra over 30 europeiske land til en og samme samling, sier Hilde E. Johansen, som er ansvarlig for Pengequiz i Finans Norge.

Tolga og Presterød ungdomsskole på 2. og 3.plass

Det var ikke mange poengene som skilte gull, sølv og bronseplassen. Samfundet skoles 9-klasse hadde 17.635 poeng, andreplassen gikk til 10-klasse ved Tolga skole med 17.621 poeng og tredjeplassen gikk til 8B ved Presterød ungdomsskole. De hadde 17.598 poeng. Med andre ord: Her var det spennende helt til siste slutt.

Bilde av Kahoot!-vinnerpallen med poengsum

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Logoen til EMQ

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?